last week in sydney, 20.02

Hallå där! Nu uppdaterar jag allt flitigt igen, men vart är kommentarerna? hör ju inget från er, nån som läser eller? Anyway, idag har jag, anna och alex varit på Toronga Zoo! Det var så coolt :) Jag blir seriöst den största barnungen i världshistorien när jag är på zoo, det e så mysigt. Favoriterna idag var lätt girafferna och aporna. Passade även på att gå in i ett reptile-center för att utmana min fobi lite mer. Höll seriöst Anna i handen stenhårt under hela tiden vi var där inne, fy fan vad jag rent ut sagt HATAR ormar. Det är dom läskigaste djuren som finns och jag får rysningar i kroppen så fort jag tänker på det. Men jag gjorde det iaf, puh :) Parken var otroligt vacker, finaste zoo'et jag varit på än så länge, så det vart en riktigt mysig dag. Ni får kolla bilder på fb i veckan! Annars ikväll så blir det lugnt, Anna är i stan, Marion hos Daniel och Alex med min lationos så jag sitter hemma på countryarden och dricker corona och myser. Snart kommer Anna hem med mat dock, det ska ska bli gott :) Nu börjar snart vår sista vecka i Sydney, vi har en del saker vi ska hinna med. En hel del party med alla fina vänner, picnic på bondai, Sydney Aquarium, nattbilder av Operahuset och mycket mer.. Plus att jag jobbar mån-tors med, men det ska nog blir bra. För er som undrar, på måndag den 7:e feb drar vi med nattbussen till Byron Bay! Hör av mig innan dess. /M.

time goes by fast, 14.14

Hej pa er! Tiden bokstavligt talat flyger ivag, vi flyttar ut fran lagenheten om 1 vecka, 1 VECKA!!!! Helt sjukt i allafall.. Da blir hostel over helgen o den 7:e sticker vi formodligen till Byron Bay :) Det ar med blandade kanslor min tid i Sydney ar over, kommer sakna Surrey Hills, jobbet, sidebar, alla underbara manniskor sa mycket. En del av mitt hjarta kommer nog alltid stanna kvar i denna har staden, o det ar absolut inte sista gangen jag ar har. Nog med depp! Vi har en vecka kvar som kommer vara fullspackad med saker. Ikvall sa ska jag, Anna o Alex pa bio. Marion ska pa annat skoj, haha ;) Imorgon funderar vi pa Manly Beach om solen vill titta fram. Pa kvallen har vi inga planer an, skulle tippa pa utgang. Pa sondag ska vi med Daniel pa en partybat som gar runt i o forbi bron och operahuset med mera som fortsatter med barunda pa cockle bay wharf! SJUKT TAGGAD :D Till veckan sa jobbar jag man-tors, tis o ons blir obligatoriska pa sidebar, fran o med onsdag sa har jag gett mig in i ett vad med Daniel, vi ska kora avskedsferre i 5 dagar typ. Haha! Ska forsoka hinna med Torronga Zoo o lite annant sightseeing ocksa :) Kanske inte mycket skoj jag skriver nu, ska i stallet njuta av sista tiden har. Ligger dock sjukt mycket roliga bilder uppe pa FB, kolla det! love, m.

Around the world, 18.19

"Twenty years from now you will be more dissapointed of the things you didn't do than by the ones you did do. So throw off the bowlines, sali away from the safe harbor. Catch the trade winds in your sails. Explore. Dream. Discover." - Mark Twain. Behover jag saga mer?

I love Australia, 19.50

Detta blir en kortis for jag ska snart till Sidebar och ata mat innan vi ska lyssna pa varan favvo-trubadur for att avsluta en fantastisk helg down under. Kort o gott, jag har varit langledig fre-son. Jag o Anna hangde pa Coogee hela fredagen och battrade pa brannan medans Marion jobbade. Kvallen blev valdigt chill, slutade med komedin Hangover, Sweet Chili Chips och Cola i Anna's sang. Pa lordagen sa skulle vi enligt planerna aka ut till Curnolla beach dar Daniel ocksa bor.. Vi larde kanna Daniel for ett tag sedan o han har tjatat en hel del om att vi ska aka utanfor city o se lite nya platser. Sa darfor tog vi taget i 40 min till Curnolla Beach dar han bor, hangde pa stranden hela dagen, badade massor och blir lagom branda o fina hela hogen :) Kvallen slutade i houseparty hemma hos D med alla hans kompisar och hela tjocka slakten. Jag sager bara, jag ALSKAR australiernare, tror seriost att dom ar dom vanligaste och mest valkomnande manniskorna jag nansin traffat. D's Mamma, Pappa, Syster, Mormor och andra slaktningar stod praktiskt taget med oppna armar nar vi kom, haha. Jag satt uppe o pimpla vin med hans mormor till 3 pa natten, life expierince utan dess like. Behover jag saga mer? :) Idag sa har jag o Anna gatt den beromda beachwalken mellan Bondai och Coogee. Cirka 7 km avverkade vi, inte illa va? Det var fantastiskt vackert langst med hela promenaden och vi fick tagit manga fina kort :) Slutade med att ligga och pressa i vanlig Claesson-Magnusson anda pa coogee :)Brannan ar viktig vill jag lova! Nu ska vi till Side, ska mota upp Lejon o co for mat och chill. Imorgon ar det en ny vecka down under, Anna aker ifran mig o Marre i fyra dagar, hon ska pa Surf Camp forstar ni. Kanns knas, vi ar familj ju, vaknat o somnat med henne i over 2 man. Men det blir bra ;) Denna helgen har gett mig sana dar stunder dar jag verkligen kanner vad det var som fick mig att aka hit igen. Jag alskar Australien! O det ar definitivt inte sista gangen jag ar har <3 Puss fran en tokigt lycklig Malin.

friday i´m in love, 16.23

Hej på er! Nu har jag precis gått av den här veckan skift. Är nu långledig hela helgen, wooho! Så i morses väcktes jag runt cirkus 8 av att Marion skedade tajtare än nånsin.. Hahaha, missförstå mig inte nu men hon sover ju ofta hos oss (<3) men ibland e hon bara för rolig när hon sover.. Kan vakna med både ben och armar runt mig, haha! Somnade i allafall om till ca 9.30 då jag gjorde dagen första facebook check, alltid trevligt. Vad jag också insåg var att solen stod högt på himmlen vilket innebar att jag fick Kalas-Claesson jäkligt fort ur sängen och vips så var vi på väg till Coogee. Där har vi vart hela dagen, UNDERBART!! Annars i veckan så har jag jobbat mest, för att också inte missa en galen utekväll i onsdags med Lejon och co som äntligen kommit till aussie. Tack tjejer för en grym kväll :D I torsdags så vaknade en lagom fräsh Malin lite för sent och fick plötsligt väldigt bråttom till jobbet, hann dock i god tid, sanbb som man e och det var bra chill på jobbet ändå. Jobbade med två relativt nya tjejer som båda är i min ålder så det vart en bra kväll =) Idag har jag o Anna jobbat på vår Sydney-lista, har jag nämnt att jag älskar listor? I allafall så har vi en lista på saker vi ska göra innan vi åker härifrån, bland annat.. Opera-huset by night, picnic på bondai, Tarrawonga Zoo, Beach-walken mellan Bondai och Cooggee m.m.. Vi har ju bara 2 veckor kvar i denna underbara stad sedan ska vi ju åka vidare. Helt galet att vi har varit iväg i 2 mån redan, tiden går sjukt fort här vill jag lovar, eller vad tycker ni? :) Nu ska jag kubba in i duschen. Vad kvällen kommer innehålla vet jag inte än, Marion jobbar stängning men vill ut och partaja medan Anna ska skypa med polare och vila upp sin hals inför hennes lite trip på måndag. (JAAAAAA, hon åker på surfcamp i fyra dagar den Lyckoosten) :D Vad jag känner för ikväll återstår i se.. /M.

set sail without a destionation, 09.53

Godmorgon mina fina! Hur mår ni? Det är söndagmorgon och gissa när jag vaknade, 08.20.. Det ni, börjar mitt nya liv igen, inte sova längre än till nio, haha. Kan i o för sig bero på att jag somnade typ tolv igår. Vi skulle gått ut vad planen först, men efter en powernap på 2 timmar så tappade jag i allafall suget.. Så det blev hemmakväll :) Skönt :) Under dagen igår så var jag o Anna först i broadway och shoppade lite. Anna hade en tröttis dag igår, det där ordet trött återkommer ofta, om vi säger såhär, man fyller bara 25 år en gång. O alla som känner Anna KALAS Claesson vet ju att hon är en riktig dancing queen, o tro mig, hon är det HELA natten lång. Jaja, nog tjöt om trötthet, vi gillar det ordet bara. ;) Efter broadway så åkte vi ner till stan och fikade på Max Brenner. Vi har inte vart där innan men det är ett fik som serverar allt dom har på menyn med någon slag choklad upptill. Ett choklad-fik helt enkelt, o det passar ju ett chokladmonster som mig ypperligt bra. Åt iaf jordgubbar med smält mjölkchoklad och drack typ världens godaste Mocha till det.. Heaven säger jag bara! Efter fikan ( a.k.a sockerkicken) så fastande vi påvägen till tåget utanför Westfield där 3 killar som kallar sig för Set Sail spelade.. Så tokigt bra. Sök på Set Sail på fb så hittar ni dom.. Här finns sjukt mycket duktiga gatu-musiker, jag blir lika impad varenda gång jag går förbi till eller från jobbet.. Kan inte låta bli att alltid stanna en liten stund och lyssna :) Set Sail var faktiskt så bra igår att jag köpte deras demo platta med mig. Idag är det snart dags för jobb för min del. Ska bli skoj, har ju vart ledig o två dagar :D Ikväll så ska iaf jag till Sidebar och lyssna på vår favvo trubadur. Hanna Leeeeeejon kommer ju idag med så förhoppningsvis kanske man kan möta upp henne o tjejerna hon reser med där. Nehe, over and out för denna gång. Hörs snart igen. M.

anna 25 år, 18.23

Hej! Igår var det ingen mindre en Anna´s 25 års dag. Grattis igen hjärtat mitt! Både jag och Marion jobbade under dagen så Anna fick lite uppdrag utav mig att fullfölja tills vi kom hem. Läs mer om detta på hennes blogg, www,annaaamandaclaesson.blogspot.com, är mycket stolt över henne för hon uppfyllde allihopa! :D Kvällen började i allafall på vårt favvoställe Sidebar, käkade ceasar-sallad och drack drinkar fram till midnatt nån gång. Eftersom vi hänger en hel del på sidebar, så har man lärt känna folket som jobbar där litegranna. Det e riktigt skoj att man liksom bara behöver gå fram till bardisken o så vet dom vad man vill ha utan att man äns hinner säga nått :) Kung i baren som Anna hade sagt, skämt o sido! Vid midnatt intog vi dansgolvet, haha, jag ÄLSKAR att dansa. Sjukt kul! När sidebar stängde så fortsatte kvällen på Scruffey´s, återigen blev det en toppen vända där med. Jag hade ju lite prestationsångest över Anna födelsedag, 25 e ju fan skit stort, men idag så har hon mest chillat, hon e lite trött som hon säger. O skrattade gjorde hon hela dagen och kvällen igår, så tror hon vart nöjd! ;) För övrigt fick hon världens finaste cupcaketårta utan mig och Marre, kort kommer upp på fb. Annars då, ikväll blir här lugnt för min del. Tjejerna ska ut på båda på olika håll men jag ska chilla. Känns att man har 11 dagars jobb i kroppen och min chef gav mig ledig imorgon med så jag ska passa på att vila ikväll. Imorgon blir det förhoppningsvis stranden om vädret tillåter, annars är min plan lite shopping. På kvällen lutar det åt pubrunda i Surrey Hills där vi bor. Vi har inte vart ute här än, åker alltid in till city så det känns som att det e på tiden nu :) Veckan som kommer består och jobb, jobb och återigen jobb :) Vi skall också ta tag i det här med vad vi ska göra i stället för eastcoast. Hörs snart, ta hand om er. /M.

I belive in you, 22.46

Godkväll alla fina! Hur mår ni? Hoppas allt är bra med er. Jag mår jätte bra, trött bara, känns att man har jobbat 10 dagar i rad nu. Only two more to go, then one day off, finally :) Men det e lugnt, jag gillar att jobba och leva i min lilla bubbla här. Idag har jag jobbat med Anise, manager av Ivy, en annan cupcake store. Hon ska också bli den nya area managern, vilket jag tycker verkar toppen för hon är hur härligt som helst. Typisk frank tjej som är överallt och ingenstans på en och samma gång, plus att hon pratat sjukt snabbt och skrattar hela tiden. Så har haft riktigt skoj med henne idag! Tack vare henne så har jag fått göra rätt mycket kaffe idag, hon i princip kastade in mig vid maskien vid en rush men det gick bra faktiskt :) Visst jag gör absoulut inte perfekt kaffe, det tar år att lära sig det, men enligt henne så var det gott och fullt godkänt. SJUKT SKOJ iallafall, är så glad att jag får möjligheten att lära mig :) Annars så har jag inte gjort så mycket mer an att jobba. Åkte hem dirket efter, köpte med mig chicken kebab till mig och Anna, sjuk gott. Sen har vi bara umgåtts, tjötat massa skit, myst och lyssnat på musik. Nu så e jag själv dock, tjejerna är ute ikväll. Jag börjar jobba 10 imorgon så det blir lugnt för mig, rätt skönt att va hemma själv ibland faktiskt :) Angående våra planer framöver så kommer dom att ändras en hel del.. Vi får nog tyvärr lägga ner vår gold coast trip. Vet inte hur mycket ni har hört och läst om öersvämmningarn och ovädret här i Australien men det är faktiskt rätt så illa. Ska jag vara ärlig så har jag inte engagerat mig så mycket i det förens ikväll eftersom Anna träffade en kille på Peter Pan som jobbar för Mojo Surf och det han beärttade var mindre skoj. Som sagt så har hela Queensland drabbats av översvämmningar och flodvågor. Ovädret har pågått i snart 2 månader, det har alltså regnat konstant typ. Han beräattade i allafall att det inte går några bussar alls mellan Brisbane och Cairns, plus att många ställen är avstängde, typ Fraiser Island. Igår så slog en 8 meter hög flodvåg in över Brisbane så just nu så evakuerar dom delar av staden.. Ormar, krokodiler och andra djur simmar omkring över allt och försöker ta sig in i de hur som fortfarande står kvar. Hus är alltså förstörda, likaså vägar. Det har alltså blivit rätt illa, så nu får jag och min kära Anna tänk om.. Just nu för min del snurrar fiji och bali i huvdet på mig. För övrigt, dagens låt : glad - tyler hilton missing you - tyler hilton Nu ska jag kolla film, MAMMA ring mig är du kan. Massa love, Malin.

light up, 21.49

Hej allihopa! Nu så uppdaterar jag flitigt, hoppas det uppskattas :) Idag är det söndag, känns dock inte som det för denna helgen har bara flugit förbi, antar att det känns som eftersom min bara bestått av jobb. Men jag trivs så det e skoj! :) Igår var det ju första dagen på Sydney festival. Vi var ute en sväng och kollade rund efter jag slutat jobb. Det var sjukt mycket folk överallt och konserter i både Hyde Park och Martins´s Place. Vi var rätt trött alla tre så vi käkade lite span-thai och sedan kollade vi lite och tog sen tåget hem. Idag så började jag och Marion jobba 10 båda två så vi hade följe till jobbet, alltid trevligt ;) Började dock dagen med frulle utanför jobbet, pineapple-toast blev det för min del. SJUK GOTT, slår nästan Mc Toast. På tal om McD frulle här i Australien så suger det. Menyn består bara av Egg Mc Muffin, Sausge och Hash brown och typ några konstiga wraps.. Ingen bagel och toast liksom, i-lands problem jag vet men ända :):) Det har i allafall vart en bra dag på jobbet, dock riktigt dålig försäljning. Men jag har haft mer kaffe-träning med Richard istället. Har gjort en Flat White idag, det som Australienarna dricker mest typ. Det är en kaffe med en shot espresso och skummad möjlk med det ska inte vara något skum längst upp, bara varm mjölk liksom. Doesn´t make sense, I know. Men jag fick i allafall till den, sen behöver vi ju inte lägga till att det från början skulle vara en latte, haha ;) Richard var iaf nöjd för det var en perfekt FW och den smakade gott med. Nåja, övning ger färighet har jag hört. När vi hade stängt för dagen så hade vi våran vanliga trade-session med våra grannar. Vi byter cupcakes med marres jobb och kina stället bakom oss så i utbyte får vi pastry (wienerbröd typ), franska bakverk, kina mat, eller sushi tillbaka. Sjukt nice ;) Så ni ikväll så har jag, marre och anna haft sushi buffé :) Nu så har jag typ precis kommit ur duschen efter en spring tur i Moora park. Sprang upp på en sjukt stor kulle i närheten och utsikten är Sydney därifrån är magisk på kvällen. Det är såna vyer och stunder så påminner mig om varför jag åkte hit. När man lever i denna lilla bubblan som vi gör så vänjer man sig allt för lätt vid allt detta fantastiska. Men det är väl så livet är, dock gör jag mitt bästa för att njuta och ta vara på allt här. Nehepp, nu ska jag begrava mig med en bok som jag fått låna av Anna. Ska upp tidigt imorgon och öppna för första gången själv så behöver sova snart med. Wish me good luck! :) Hörs snart alla fina. /Malin

sydney festival, 19.35

Halla! Nu sa har jag precis slutat jobba, har borjat lite smatt att gora kaffe nu. Det ar svart men skit skoj och jag har en grym larare iaf!!! It's getting there u know.. Trivs som tusan, vi ar ett gott gang. Imorgon skall vi har en trial till, en tysk tjej som ska komma o provjobba, ska bli skoj. Annars sa har det varit skoj pa jobbet, stangde med Richard som vanligt, lamnade 2 dozen cupcakes till Marre's jobb och kina restaurangen bakom oss, det e sa skoj att ge dom lite innan vi slnger allt, som blir sa glada. Fick sushi i utebyte, o det ar aldrig fel, tro mig ;) Larde for ovrigt Anna att ata sushi igar, sjukt nojd over det, och stolt over Anna. Nu e det bara du kvar Krille ;) Annars sa rullar allt pa har, har haft en ratt chill vecka, jobbat och myst pa kvallarna. Var ute igar jag, marre och alex drack lite vin hemma hos oss och sedan hamnade vi pa Cargo bar. Alltsa tror seriost stallet har den vackraste platsen och utsikten nansin, ligger pa bryggan vid Darling Harbour (min favorit stalle har) och utsikten och vyen pa kvallen nar alla byggnader lyser upp ar helt fantastisk. En riktigt bra kvall :) Nu sa sitter jag har pa global gossip och vantar pa Marre & Anna, vi holl nastan pa att missa att det var forsta dagen pa Sydney festival ikvall. Under tva veckor sa ar det massa jippon, utstallningar, konserter m.m i hela stan, man skulle kunna saga att hela stan festar och firar i 2 veckor. Riktigt skoj :) Sa vi ska aka ner till Darling Harbour och kolla utomhusbion, ata nagot, sedan forhoppningvis vidare till Circular Quey med :D Vi ska helt enkel TURISTA ikvall.. Ska bli mys! Imorogn ar det jobb igen, jobbar hela denna veckan med. Pa torsdag fyller Anna 25, FAN TA DEN SOM MISSAR DET ;) Jag smider fortfarande stora planer for den dagen, har lite prestationsangest med tanke pa att fylla 25 ar en stor dag. Med med Marion vid min sida sa ska vi nog se till att fixa en jakla fest! Detta far va allt for denna gang, aven om ni laser, kommentera! Jag blir glad da. Puss pa er! Malin

nytt ar, nya mojligheter 19.05

hej alla fina! Nu kommer har ett ordentligt inlagg for att uppdatera er om den senaste tiden. Vet inte riktigt vad jag ska borja sa har overseende om det blir lite hoppigt :) Eftersom jag ar en riktig julmanniska sa vart jag ganska nervos over hur det skulle vara att fira jul har men nu sahar i efterhand sa ar jag glad att jag var har i Sydney. Julafton var sa mysig och sa lyckad, jag har kommit fram till att allt egentligen handlar om att vara tillsammans med manniskor man tycker om. Sa i slutandan sa spelar det ingen roll om man har sno, julgran, julklappar osv, bara man ar tillsammans med fina manniskor, och tjejer, jag ar sa glad att jag traffat er alla och ni ar toppen bra hela hogen. Vi var i allafall ett gang hemma hos Frida (min jobbarkompis), stallde som jag skrivit innan till med matlagning halva natten innan vi hela hogen dackade i soffan till Kalle Anka. Riktigt bra dag. Julveckan lopte pa ratt fort, jag jobbar ju mycket pa veckorna sa dagarna ar ganska lika varandra for min del. Tar bussen till centralen sen taget till city for att jobba hela dagen o sen ar det samma visa nar man ska hem. Trivs grymt bra pa jobbet, har varldens skonaste jobbarkompisar och managers, o dagarna forvdriver vi forutom att jobba da, men att lara varandra vara egna hemsprak. Tro mig jag e en grymt svenska larare, min area manager Fanny ar sjukt bra pa svenska nu. O i veckan sa ska Richarna forsoka lara mig kineiska, atminstone natt ord, vet dock inte hur det kommer ga med det ;) Jag har hitills varit ledig pa helgerna, atminstone fredag eller lordag sa da passar jag alltid pa att aka till stranden. Ar ju lika stressad over att KALASCLAESSON redan ar svart medan jag sjalv ar lite efter.. Shit ni ska se henne, brunaste pepparkakan over.. Men eftersom hon e sa bra som hon ar sa lugnar hon mig med att jag hinner sola ikapp pa dom 3 manderna som vi har kvar da jag bara kommer chilla precis som hon. Fint ska det vara! Veckorna har gar fort, fortuom jobbet sa har sondagar blivit trubadurkvall pa sidebar, tisdagarna festar vi loss till ett annat band pa sidebar, ibland torsdagarna med. Haha! Det dar med att ta en ol trodde vi att vi var grymma pa men oftast blir det fler.. Sen har bade jag och Anna en fet crush pa redbull-vodka, den sviker an aldrig. Haha! :) Nu later det som att jag festar natterna langa och jobbar pa dagarna och typ aldrig sover, men vi har VILODAGAR, dom ar heliga. Dessa dagar inkluderar sweetchili chips, valentines day, massage och mys. Sa nu vet ni lite mer hur veckorna har i Sydney ser ut, jag sjalv trivs grymt bra. Da har vi val kommit fram till nyarsafton da. Jag tycker att nyarsafton ar sjukt overskattat, men det var riktigt coolt att fira har i Sydney. Fyrverkerierna har ar sjuka, hela jakla himmlen exploderade. Vi var i allafall i en park nere vid circual quey hela dagen och at, drack och umgicks i vantan pa det nya aret. Skall dock tillagga att vi koade 2 timmar for att komma in i parken, det var 20.000 manniskor dar total. Haha, helt sjukt men vart det :) Efter tolv skulle vi festa vidare och satsade da pa sidebar som till varan forvaning var stangt nar vi kom fram. Slutade da med att vi traffade natt receptionisten Dan som jobbade och var full och han bjod oss i stallet pa dricka i receptionen dar vi stannade ett bra tag. Han ar super gay och sjukt rolig sa han underholl oss med att sjunga, dansa och tjota om en massa knappa saker. Natten avslutade pa gyllende masen for att matta vara hungriga magar.. Haha, en nyarsafton jag sent glommer! ;) Igar pa nyarsdagen sa var vi pa stranden hela dagen. Pa kvallen sa laddade vi for sidebar som sjalvklart levererade nar vi kom dit. Vilken sjukt rolig kvall det var igar, traffade Leo, Julia och Sofia som vi bott med pa Wake up sa vi festade hela natten med dom, gjorde en favorit i repris och borjade pa sidebar och avslutade sent pa Scruffey Murphies :) Nu sa ska vi snart upp till sidebar igen for att varva ner med ljuva toner fran var favorit trubadur.. Blir kvallsmat dar ocksa :) Nu har jag skrivit en riktigt langt och rorigt inlagg men hoppas det inte gor er nagot. Hors snart igen mina fina, jag lever min drom. massa karlek, malin.

RSS 2.0